STAVEBNÍonlineCenová soustavaFin

Článek ze dne: 04.04.2006

4. 4. 2006 | Zahájena mediální kampaň ŘÍZENÍ STAVEBNÍCH ZAKÁZEK

Tento systém může být jako jedna z částí komplexního řešení využíván samostatně pro efektivní přípravu a řízení stavební zakázky. Unikátní je i tím, že spojuje oblast nabídkových rozpočtů nebo cenových kalkulací s oblastí reálných informací z ekonomických, výrobních a obchodních agend komplexního informačního systému. Pro uživatele našeho systému BUILDpower může být „pokračováním“, tedy navazujícím nástrojem pro plánování a následné sledování nákladů i zdrojů. Systém je součástí komplexního řešení „PRO MANAGEMENT“.

Mezi základní vlastnosti a přednosti patří:

* Evidence potřeb, úkolů, termínů a dokumentů zakázky
* Vlastní technologické členění a struktura zakázky
* Technologická kalkulace s možným využitím rozpočtů
* Tvorba harmonogramů exportem do MS Project
* Sestavení plánu zakázky – náklady a potřeby zdrojů v čase
* Porovnání plánu a skutečnosti – reálné informace v čase
* Vyhodnocení stavební zakázky – finance, náklady, zdroje

Systém „ŘÍZENÍ STAVEBNÍCH ZAKÁZEK“ umožňuje evidenci všech informací potřebných k přípravě, řízení a vyhodnocení staveb. Jsou to především termíny a úkoly, smluvní vztahy včetně subdodávek, veškerá dokumentace související se zakázkou a další. Je důležitým nástrojem pro plánování a technologickou přípravu před vlastní realizací díla.

 Technologická kalkulace je podporována v libovolném členění, často odlišném od členění v rozpočtu (např. technologické etapy). Podkladem pro vytvoření technologické kalkulace mohou být položky s vlastními zdroji (profese, materiály, stroje), ale také importované položky z rozpočtů a jejich dodatečné přiřazení k reálným zdrojům. Díky dynamickému kalkulačnímu vzorci je systém kompatibilní jak s kalkulačním vzorcem importovaného rozpočtu, tak s ukazateli ekonomických agend. Možnost agregací libovolné úrovně je praktickým pomocníkem jak v oblasti členění stavby, etap a položek, tak i v oblasti kalkulačního vzorce.

Výsledkem technologické kalkulace je plán zakázky s volitelnou časovou i informační podrobností, v rozsahu nákladů podle kalkulačního vzorce a s potřebami všech zdrojů a výrobních kapacit stavební nebo montážní společnosti.

Systém nabízí možnost přípravy stavební zakázky, ale především okamžitý přehled o jejím průběhu v potřebnou chvíli. Při směrování účetních dokladů společnosti na danou zakázku jsou v každém okamžiku dostupné informace pro přehledné porovnání plánu a skutečnosti, a to v libovolné podrobnosti nebo agregaci. Toto umožní včas odhalit a omezit některá rizika spojená s řízením a realizací stavební zakázky.
Principem systému je variabilnost řešení, přehlednost a efektivita. Cílem je přinést optimální využití času a řízení nákladů jak při přípravě, tak při realizaci stavby. 

Systém je součástí komplexního řešení „PRO MANAGEMENT“.


Seznamte se s naším produktem podrobněji (leták ve formátu PDF) 

Kontaktní informace
RTS, a. s.
Lazaretní 13
Brno, 615 00
tel.:545 120 211
e-mail: rts@rts.cz
http://www.rts.cz