STAVEBNÍonlineCenová soustavaFin

Článek ze dne: 03.04.2006

15. 2. 2006 | Kompletní aktualizované vydání datové základny 2006/I

Společnost RTS, a. s. připravila kompletní aktualizované vydání datové základny v rozsahu stavebních a montážních prací, agregovaných položek a materiálů. Všechny položky jsou oceněny v aktuální cenové úrovni prvního pololetí roku 2006. Součástí aktualizace jsou i nové položky a materiály.

Společnost RTS připravila kompletní aktualizované vydání datové základny v rozsahu stavebních a montážních prací, agregovaných položek a matriálů. Všechny položky jsou oceněny v aktuální cenové úrovni prvního pololetí roku 2006. Součástí aktualizace jsou i nové položky a materiály.

Uživatelé služeb STANDARD a OPTIMUM obdrží tuto aktualizaci zdarma v rámci rozsahu zakoupených datových bloků.

Rozsah aktualizace:

U cen stavebních prací je aktualizována celá datová základna Cenou RTS 2006/I a Cenou ÚRS Praha 2006/I, u agregovaných položek Cenou RTS 2006/I.

Cena RTS 2006/I je vytvořena kalkulací dle vstupních nákladů a podmínek současného období. Výjimkou jsou pouze některé ceníky montážní, které neobsahují normativy práce a spotřeby materiálu - ceny jsou zde vytvořeny soustavou indexů.

Výše uvedené Ceny RTS 2006/I obsahují navíc i nákladové složky ceny, (tzn. materiál, mzdy, stroje, odvody, OPN, režie a zisk), použitelné pro ty uživatele, kteří nekalkulují, ale pouze sestavují rozpočet v cenách RTS.

U nových položek nevytvořených RTS, a.s., ale doplněných od ÚRS Praha, je obsahem pouze Cena ÚRS Praha 2006/I. Ceny RTS 2006/I ani normy (SPON) pro kalkulaci v nich obsaženy nejsou a výhledově ani nebudou.

V ceníku materiálu je v distribuována Cena RTS 2006/I, zjištěná u výrobců či prodejců materiálu. Takto jsou aktualizovány rozhodující skupiny materiálu obsažené v položkách stavebních prací a dále položky pro běžné specifikace. Ceny ostatních materiálů jsou vytvořeny soustavou indexů.

Změny v datové základně BUILDpower oproti CÚ 2005/II :

PRÁCE

nové1.452
změněné (SPON nebo názvy)1.653
zrušené98
ÚRS nové580

AGREGOVANÉ POLOŽKY

nové70
změněné (SPON nebo názvy)155
zrušené6

MATERIÁLY

nové1.670
odstraněné590

Vzhledem ke stále se rozrůstající řadě výrobků určených pro montáž zateplovacích systémů, jsme se rozhodli již nerozšiřovat řadu položek 622 42-13 a 622 42-14 (včetně dodávky materiálu) a nabídnout k ocenění samostatné montážní položky umožňující ocenit libovolnou skladbu a druh materiálu. Jejich seznam naleznete níže.


Ocenění kontaktních zateplovacích systémů

Pro montáž zakládací lišty jsou určeny položky skupiny
713 13-311Montáž zakládací lišty
Položky obsahují náklady na rozpěrný nýt. V položkách není zakalkulována dodávka lišty.

Pro montáž izolantu jsou určeny položky skupiny
713 13-11Montáž izolace na tmel a hmoždinky
Položky obsahují: očištění povrchu stěny od prachu, nařezání izolačních desek na požadovaný rozměr, nanesení lepicího tmelu, osazení desek, vyvrtání otvorů, montáž hmoždinek, zatření hmoždinek lepicím tmelem. V položkách není zakalkulována dodávka lepicího tmele, hmoždinek a izolačního materiálu.

Pro montáž výztužné sítě je určena položka
622 48-1211.R00Montáž výztužné sítě do stěrkového tmelu
Položka obsahuje natažení stěrkového tmelu, vtlačení výztužné sítě a rozetření tmelu. Položka neobsahuje dodávku tmelu ani sítě.

Pro montáž výztužných lišt jsou určeny položky
622 48-129Montáž výztužných lišt
Položky obsahují vtlačení výztužné lišty a rozetření tmelu.
Položky neobsahují dodávku tmelu ani lišty.

Pro nanesení omítky jsou určeny například položky
602 01-118Omítka stěn strukturovaná Cemix
602 01-518Omítka strukturovaná Terraplast
Položky obsahují náklady na dodávku omítkoviny.

Ve specifikaci se oceňuje dodávka:

  • » zakládací lišty
  • » lepicího tmele
  • » hmoždinek
  • » izolačního materiálu
  • » stěrkového tmele
  • » výztužné sítě
  • » výztužných lišt

Lešení se oceňuje samostatně položkami ceníku 800-3 Lešení.