STAVEBNÍonlineCenová soustavaFin

Článek ze dne: 22.03.2011

22. 3. 2011 | Důležitá informace pro uživatele BUILDpower

Uživatelé systému BUILDpower nás upozornili, že Ministerstvo kultury ve svých pravidlech Programu péče o vesnické památkové rezervace, vesnické památkové zóny a krajinné památkové zóny vyžaduje zpracování položkového rozpočtu dle pravidel cenové soustavy ÚRS. Na naši žádost nám MK sdělilo, že nebylo záměrem požadovat výhradně jeden cenový systém, ale požadovat rozpočet v podrobnosti položek odpovídající úrovni 9ti místného číslování v cenových soustavách používaných v ČR.

V odpovědi MK je uvedeno: „požadavkem Ministerstva kultury není zpracování rozpočtu výhradně v cenové soustavě ÚRS, ale je možné využít produktů jiných společností…“.

Ministerstvo nám dále sdělilo, že po dobu platnosti stávajících pravidel platí stanovisko uvedené v jejich odpovědi na náš dotaz a při aktualizaci pravidel bude toto stanovisko promítnuto do textu pravidel. Stanovisko ministerstva je, podle jejich vyjádření, zcela jasné a i za stávajícího znění pravidel Programu péče o vesnické památkové rezervace nic nebrání použití jiných produktů, při dodržení podrobnosti položkového rozpočtu.

Pro podrobnější informace Vám dáváme k dispozici dopis, kterým jsme ministerstvo o problému informovali i odpověď, která obsahuje výše uvedené stanovisko. Odpověď MK je možno použít v případě potřeby k jednání s pracovníky poskytovatele dotace.

Pokud by se vyskytla jiná zkušenost, prosím dejte nám zprávu.

Kontaktní informace
RTS, a. s.
Lazaretní 13
Brno, 615 00
tel.:545 120 211
e-mail: rts@rts.cz
http://www.rts.cz