STAVEBNÍonlineCenová soustavaFin

Článek ze dne: 30.11.2015

Cenové soustavy v Pravidlech dotačních programů

Byli jsme upozorněni uživateli CS RTS, že v některých pravidlech dotačních programů je pro posouzení ceny rozpočtových položek uváděna pouze jedna Cenová soustava. Požádali jsme dopisem MPO a MZe o úpravu pravidel tak, aby pro posouzení bylo možné používat kteroukoliv běžně používanou cenovou soustavu, pokud vyhovuje požadavkům prováděcí vyhlášky č. 230/2012 Sb. k zákonu o veřejných zakázkách.

Ministerstvo průmyslu reagovalo dopisem pana JUDr. Ing. Tomáše Novotného, Ph.D., náměstka ministra dne 16/11/2015.

V dopise se uvádí:

Požadavek na předložení podrobného naceněného položkového rozpočtu stavebních prací, zpracovaného dle cenové soustavy pro ocenění stavebních prací ÚRS, který je součástí jednotlivých textů výzev v programu OP PIK, byl upřesněn vydáním metodického pokynu Řídícího orgánu OP PIK, který je k dispozici na www stránkách Řídícího organů

V uvedeném metodickém pokynu, třetí odstavec, třetí odrážka, je uvedeno následující: "rozpočet musí být zpracován tak, aby bylo možné posouzení a porovnání jednotlivých koncových položek rozpočtu na základě ceníků ÚRS, RTS, Callida, případně jiného obdobného systému pro oceňování stavebních prací". Metodický pokyn tak uvádí demonstrativní výčet možných variant softwarových produktů použitelných pro zpracování podrobného naceněného položkového rozpočtu stavebních prací. Tento metodický pokyn je nadřazen textu výzvy.

» Celé znění dopisu.

Na reakci Ministerstva zemědělství čekáme, jakmile ji budeme mít, budeme Vás informovat.

Kontaktní informace
RTS, a. s.
Lazaretní 13
Brno, 615 00
tel.:545 120 211
e-mail: rts@rts.cz
http://www.rts.cz