STAVEBNÍonlineCenová soustavaFin

Článek ze dne: 18.08.2009

18. 8. 2009 | Nová RTS DATA jsou již připravena k distribuci

Výrazné slevy cihlářských výrobků a s tím spojené snížení jednotkových cen až o 20%. To je jedna z důležitých změn v připravené aktualizaci RTS DATA pro druhé pololetí tohoto roku. Jedná se o nové ceny výrobků firem Heluz a Wienerberger, které jsou platné od 17. 8. 2009. V souvislosti s tímto snížením se snížily i ceny prací, v případě prací s materiálem Heluz dokonce až o 20%! (ve srovnání s prvním pololetím roku).

Další důležité změny v této aktualizaci:

  • » Výrobce cihelného systému Heluz změnil pojmenování svých výrobků. V souladu se značením výrobce byly stávající položky materiálu i prací přejmenovány. Pracnost a charakter výsledné konstrukce zůstaly zachovány. Související změna se týká i hmotností. U většiny sortimentu materiálu i u položek prací jsou uvedeny nové hmotnosti podle současného podkladu výrobce!
  • » Rozsáhle byly zpracovány konstrukční prvky od firmy Schiedel pro sanace komínů.
  • » Byly přepracovány kontaktní zateplovací systémy. Změny spočívají v rozlišení fasádních ploch, ostění, parapetů, soklů a suterénních ploch. Podle aktuálních podkladů byla také upravena spotřeba času práce.
  • » Nově byly zařazeny krytiny od firmy RUUKKI a to typy Elite, Classic, Monterrey a trapézový profil.

RTS DATA 2009/II v číslech:

Katalog stavebních a montážních prací

Nové položky 2.489
Změněné (SPON nebo názvy) 693

Katalog Agregovaných položek

Nové položky 309
Změněné (SPON nebo názvy) 620

Materiály

Nové položky 6.720

 

Uživatelé služeb STANDARD a OPTIMUM obdrží v nejbližších dnech tuto aktualizaci zdarma v rozsahu zakoupených datových bloků. Kompletní seznam nových, změněných či odebraných položek naleznete v desktopu programu BUILDpower, složka Informace RTS – Obecné informace k aktualizacím ve stavebních informacích.

 

RTS DATA - nepostradatelný souhrn aktuálních informací pro stavebnictví.

Kontaktní informace
RTS, a. s.
Lazaretní 13
Brno, 615 00
tel.:545 120 211
e-mail: rts@rts.cz
http://www.rts.cz